0877 200 595
Почистване на шкаф и гардероб - Варна
Почистване на шкаф и гардероб
февруари 15, 2018
запазване на час за почистване
Често Пoчистване за Добро Здраве и Настроение
март 21, 2018
Почистване на дограми и прозорци
Почистване на Дограми и Прозорци от битови замърсявания
4.8 (96.92%) 26 гласа

1. Почистване на Дограми и Прозорци от битови замърсявания

Стане ли дума за почистване на прозорци темата може да стане и доста дълга. В интернет могат да се намерят всякакви статии за бързо и качествено почистване на прозорци до блясък, но до колко са ефикасни не можем да кажем, тъй като не сме ползвали и спазвали на 100% нищо намерено за почистването на прозорци в онлайн пространството.

Още в самото начало, когато се учихме и навлизахме в този бранш разбрахме, че почистването на прозорците се дели на две главни категории.

  • Почистване на прозорци и дограми от битови замърсявания;
  • Почистване на прозорци и дограми след строително ремонтни дейности;

И при двете почиствания – крайния резултат е един и същ, но с много голяма разлика във времето, усилията и разбира се методите и препаратите.
В днешно време всяка домакиня всячески търси методи и препарати, за да улесни това свое задължение. Да започнем от дограмите – има три основни вида: Дървена дограма, Алуминиева дограма, Дограма от PVC профили.

За да се почисти добре дограмата от битови замърсявания е хубаво да се използва прахосмукачка, за да почистим всички трудно достъпни места. В съд се смесва топла вода с малко препарат за съдове и с помощта на кърпа – прозорците и/или дограмата измиват, след което се подсушават. За силни замърсявания на алуминиева дограма и дограма от PVC профили може да се използва и лек обезмаслител.

PVC профилите не трябва да се третират с абразивни препарати, телени четки, груби и твърди предмети, защото може да се наруши горния слой на профила. Ако имате упорити замърсявания с които не можете да се справите е добре да се обърнете към професионална почистваща фирма в тази област.>/p>

За прозорците отново се използва смес от топла вода и препарат за съдове поставена в пулверизатор. Стъклата на прозорците се напръскват и с помощта на мече и перо ( моп и скуиджи ) се почистват и полират.

Почистване на прозорци

2. Почистване на дограми и прозорци след строително ремонтни дейност

За съжаление тук не можем да Ви дадем насоки за почистване, тъй като цялата процедура крие много рискове и е силно препоръчително за тази цел да се използват опитни професионалисти.

Можем само да Ви дадем някакви насоки за какво да следите след ремонтни дейности и как ние от Cleanita.bg определяме цените за почистване на прозорци и дограми след ремонтни дейности.

Преди да Ви издадат жилището след ремонт е добре предпазното фолио на профилите да се свали веднага след завършване на довършителните дейности. Има две силни причини това да се извършва от строителния майстор.

  • Първо след премахване на предпазното фолио ще излязат малки остатъци, които строителя не е успял да боядисат и така те със сигурност ще бъдат забелязани и поправени.
  • Второ външното защитно фолио прегаря бързо от слънцето, премахването му става трудно и това допълнително оскъпява почистването на профилите и дограмата.

Почистването на всички профили и дограми след строително ремонтни дейности се измерват в линейни метри – едностранно или двустранно, а прозорците в квадратура.

За гарантирано най-добър резултат в почистването, можете да се обърнете към специалистите от почистваща фирма: Почистваща фирма Варна - Cleantia logo.

Автор: Екипа на Почистваща фирма - CLEANITA.BG
Автор: Екипа на Почистваща фирма - CLEANITA.BG
Cleanita.bg е почистваща фирма работеща на теротирията на град Варна. В сайта можете да намерите полезни съвети за почистване и освежаване на дома и офиса, както и предлаганите услуги за професионално почистванe от CLEANITA.BG. Ако желаете да запазите час за почистване, можете да го направите от тук: ЗАПАЗИ ЧАС ЗА ПОЧИСТВАНЕ

Вашият коментар