0877 200 595
Почистване на фурна от CLEANITA.BG
Почистване на фурна | съвети от почистваща фирма CLEANITA
януари 17, 2018
Почистване на шкаф и гардероб - Варна
Почистване на шкаф и гардероб
февруари 15, 2018
Почистване на хладилник - съвети от Cleanita
Почистване на хладилник | Съвети за почистване от CLEANITA.BG
5 (100%) 9 гласа

Как да запазим добрата хигиена в хладилника?

За да запазим добрата хигиена в хладилника е много препоръчително той да се почиства поне веднъж месечно. По този начин ще избегнете създаването на бъркотия от потекли и полепнали храни, които спомагат за образуването на лоша миризма и вредни бактерии. В по-тежки случаи може да се срещне и вече наслоен мухъл и плесен, което подсказва, че отдавна сме закъснели с почистването на хладилника и не може да отлагаме повече!

Почистването на хладилника не изисква никакъв специален опит, скъпи почистващи препарати – Достатъчни са малко веро, оцет, топла вода и разбира се желание.

Ето как Ние от почистваща фирма Cleanita.Bg правим това:

Нужно време за извършване на услугата около 1 час според степента на замърсеност.

Преди да започнем с почистването на хладилника е добре да го изключим от съображения за сигурност. Изваждат се всички продукти и се преглеждат сроковете им на годност. Ако хладилникът е свободно стоящ го почистваме с помощта на прахосмукачка под и зад него, както и гърба, където винаги се събира много прах.

След което демонтираме всички възможни рафтове, тавички, чекмеджета и ги измиват с топла вода и малко веро. Разбира се ги поставяме върху кърпа да се подсушават. В съд с топла вода слагаме малко оцет и с помощта на гъбичка или кърпа почистваме щателно хладилника от вътре като оглеждаме всички телескопични релси и уплътнения.

Подсушаваме хладилника с микрофибърна кърпа и го включваме, за да може да достигне желаната температура. Връщаме всички приспособления обратно по местата им и подреждаме продуктите.

Не на последно място – обръщаме специално внимание и на външната част на хладилника според това дали е пластмасово покритие или неръждаема стомана. Двете покрития изискват съвсем различно почистване.
Пластмасово покритие – почистваме с влажна кърпа натопена в малко топла вода и веро след което подсушаваме.
Неръждаема стомана ( ИНОКС ) – Почистваме със суха мека кърпа, а при нужда използваме само чиста вода за отстраняване на замърсявания.

Забележка: Не препоръчваме да използвате абразивни гъби и такива със стоманени ленти или силно абразивни почистващи препарати тъй като можете да навредите на покритието на вашия хладилник.

Почистваща фирма CLEANITA.BG Ви напомня, че здравето започва с чистота, а какво по-важно от чистия и подреден хладилник?

Автор: Екипа на Почистваща фирма - CLEANITA.BG
Автор: Екипа на Почистваща фирма - CLEANITA.BG
Cleanita.bg е почистваща фирма работеща на теротирията на град Варна. В сайта можете да намерите полезни съвети за почистване и освежаване на дома и офиса, както и предлаганите услуги за професионално почистванe от CLEANITA.BG. Ако желаете да запазите час за почистване, можете да го направите от тук: ЗАПАЗИ ЧАС ЗА ПОЧИСТВАНЕ

Вашият коментар