0877 200 595
Почистване на хладилник - съвети от Cleanita
Почистване на хладилник | Съвети за почистване от CLEANITA.BG
януари 30, 2018
Почистване на дограми и прозорци
Почистване на Дограми и Прозорци от битови замърсявания
март 7, 2018
Почистване на шкаф и гардероб - Варна
Почистване на шкаф и гардероб
5 (100%) 12 гласа

Почистване на шкаф и гардероб - Варна

Съвети за почистване от почистваща фирма Cleanita.bg – Варна

1. Как да запазим гардероба си подреден за по-дълго време.

Независимо дали разполагаме с дрешник или гардероб мястото винаги ни се струва недостатъчно и много често се намираме в ситуация такава, че не намираме нужните си вещи. Със сигурност всеки поне веднъж е отделил не малко време за да се справи с тази на пръв поглед нелека задача, но се оказва, че резултатът е съвсем кратък…До следващото отваряне или до следващото прибиране на изпраните дрехи.
Запитвали ли сте се как бихте могли да запазите гардероба си подреден за по-дълго време. Аз неведнъж особено в сутрините когато децата започнат упорито да търсят определена дреха или просто чифт чорапи и в стремежа си създават още по голямата бъркотия докато стане мисия невъзможна.

Ето как можете да се справите с почистването на шкаф или гардероб.

Всички ризи, поли и рокли сложете на закачалки, при възможност ги изгладете. Ако нямате чекмеджета инвестирайте в закупуването на кутии за съхранение. В тях можете да поставите бельо, чорапи, колани и други дребни и трудни за намиране вещи. Подредете пуловерите и блузите по рафтовете също и тениските и панталоните,тези които ползвате по рядко, а останалите на закачалка. Така ще са винаги пред очите когато отворите гардероба и няма да се чудите какво да облечете. Когато всичко е подредено дори и да прибирате дрехи всяко нещо ще си знае мястото, а за най-добър резултат можете да се замислите да сложите осветление в гардероба, така се създава съвсем друго чувство за подредба а и всичко се вижда с други очи 🙂

Ако все пак това занимание не ти доставя удоволствие или просто не разполагаш с време ние от Cleanita.Bg можем да ти бъдем полезни както за подредбата на гардероба, така и за гладенето на дрехи и спално бельо.

2. Почистване на кухненски шкафове.

За да бъдат кухненските шкафове чисти от вътре е хубаво поне два пъти в годината да се почистват основно, но не е важно само да почистим, а да предприемем мерки за тяхното по-дълго запазване, също да приберем всички неща чисти и подсушени обратно по местата им.

Кухнята е място, в което ежедневно минават много изпарения по време на готвене, които без много усилия попиват както по външната страна на шкафовете така и вътре в тях, оставяйки след себе си неприятни мазнини.

Когато извадите всичко от шкафовете се оказва, че много от нещата са видно мазни и с не чист вид.

Ето как да почистите кухненските си шкафове така, че да бъдат наистина чисти

Извадете всичко от шкафовете като започнете от чинии и чаши. Огледайте ги и сортирайте по сервизи, ако има замърсени ги измийте или заредете съдомиялната. След това извадете всички тенджери, тави, пластмасови кутии и други, отново прегледайте и при нужда измийте. Всички прибори и съхранения за прибори се изваждат, както и всички подправки.

Когато шкафовете са напълно празни се почистват отвътре и отвън като не забравяме да почистим страните на вратичките и разбира се дръжките с лек подходящ препарат. За да запазите дъното на шкафовете си чисти можете да си закупите специално прозрачно гумено покритие за шкафове, което се продава на ролки от по 2 до 5 метра. Много е подходящо тънко и удобно. Единственият недостатък е, че трябва да го нарежете по размера на вашите шкафове. След като вече всичко е извадено, прегледано, измито и подсушено се връща обратно на място. Обрънете специално внимание на бурканчетата с подправки, те винаги за мръсни и е хубаво да се почистят поне отвън, а при нужда и отвътре. Всички прибори се полират и се прибират отново по местата им.

Забележка: Има кухни с най различни покрития от естествено дърво, пдч до кухни с покритие от неръждаема стомана тъй наречения ( инокс ).
Не използвайте препарати, които не са подходящи за вашата кухня, можете да нараните повърхността и.

Ако тази задача е трудоемка за Вас или просто не разполагате с нужното време ние от Cleanita.Bg можем да Ви бъдем полезни.

Автор: Екипа на Почистваща фирма - CLEANITA.BG
Автор: Екипа на Почистваща фирма - CLEANITA.BG
Cleanita.bg е почистваща фирма работеща на теротирията на град Варна. В сайта можете да намерите полезни съвети за почистване и освежаване на дома и офиса, както и предлаганите услуги за професионално почистванe от CLEANITA.BG. Ако желаете да запазите час за почистване, можете да го направите от тук: ЗАПАЗИ ЧАС ЗА ПОЧИСТВАНЕ

Вашият коментар