0877 200 595
Почистващи Препарати
Почистващи Препарати
април 4, 2018
Дъска за гладене - почистваща фирма Cleanita
Тънкостите на гладенето – Част II
юли 1, 2018
Гладене от почистваща фирма Cleanita
Тънкостите на гладенето
5 (100%) 32 гласа

Гладене от почистваща фирма Cleanita

Преди да започнете да гладите, има някои особености, които да спазите.

  • Първо почистете ютията от котления камък, който може да се е появил при предишното гладене.
  • След това я напълнете с вода/преварена или минерална/.
  • Убедете се, че гладачната маса е на нужното ниво, т.е.нито много ниско или твърде високо. Важно е да ви е удобно. Да гладите си е цяло изкуство.

Особено внимание се отделя, когато гладите ризи. При тях старанието е от голямо значение. Когато гладите ръкавите е нужно да се получат гладки ръбове, а не двойни. На яката също много се набляга. Когато приключите и поставите ризата на закачалката е добре да закопчеете най-горното копче, така ще попречите на ризата да загуби баланс и да падне.

Гладете на 50 градуса с пара. Когато гладите тениска е добре да започнете от предната част т.е. от лицето на тениската. Когато я завъртите на обратно можете веднага да я сгънете по ваш избор. Може и без пара, на 40 градуса.

При гладенето на панталони е важно ютията да е по-силна и с да разполага с опция за пара, за да се получат гладки ръбове.

Когато имате вълнена блуза, не е нужно ютията да докосва материята, самата пара върши гладенето, само следвайте формата на блузата. Дрехата омеква и приляга. Има някои материи, които не бива да се гладят на силни градуси. Такива са:

  1. коприна
  2. трико
  3. сатен и други

Посочените по-горе могат да залепнат. Ако случайно ви се случи, може да я почистете с парцалче и хлебна сода, още докато е топла.Втрийте и избършете добре. Ако вие се грижите за ютията, тя ще работи по дълго и пълноценно за вас. Това са нашите съвети, ще се радваме ако сме ви били полезни.

Ако искате да разберете дали е възможно Вашите ризи, блусзи и други дрехи да бъдат още по-идеално изгладени, просто се обадете на професионалистите от Почистваща Фирма Cleanita и вижте на какво са способни 🙂

Можете да намерите 2-ра част на статията тук.

Автор: Екипа на Почистваща фирма - CLEANITA.BG
Автор: Екипа на Почистваща фирма - CLEANITA.BG
Cleanita.bg е почистваща фирма работеща на теротирията на град Варна. В сайта можете да намерите полезни съвети за почистване и освежаване на дома и офиса, както и предлаганите услуги за професионално почистванe от CLEANITA.BG. Ако желаете да запазите час за почистване, можете да го направите от тук: ЗАПАЗИ ЧАС ЗА ПОЧИСТВАНЕ

Вашият коментар